Μη κατηγοριοποιημένο

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 1 Κοτόπουλο Μέτριο Περίπου 1 με 1 μισή Κιλό
  • 5 Κουταλιές της Σούπας Ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
  • Μια Πράσινη Πιπεριά και Μια Κόκκινη
  • 1 Μισή Κούπα Κους-Κους Like mamas
  • Μισή Κούπα Σταφίδες
  • 1 Κουταλιά Της Σούπας Βούτυρο
  • Χυμό Από Ένα Πορτοκάλι και το Ξύσμα του
  • Χυμό Από Ένα Λεμονί και το Ξύσμα του
  • Ψιλοκομμένο Μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπαχαρικά της Αρεσκείας σας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πριν κάνουμε οτιδήποτε για να κάνουμε το κοτόπουλο γεμιστό, αφήνουμε το πουλερικό για 30 λεπτά στον πάγκο μας, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για λίγα λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το Κους-Κους, το χυμό λεμόνι και πορτοκάλι, το ξύσμα λεμόνι και πορτοκάλι και τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το μαϊντανό και το βούτυρο για μυρωδιά. Γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου, δένουμε για να κρατήσει το σχήμα του και να συγκρατήσει τη γέμιση. Αλείφουμε εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με αποξηραμένα μυρωδικά ή μπαχαρικά, να πάνε παντού. Το βάζουμε σε σακούλα ψησίματος και το ψήνουμε σε καλά προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε, μπήγουμε ένα μαχαίρι στο μπούτι. Αν το υγρό που βγαίνει είναι διάφανο, τότε το κοτόπουλο είναι ψημένο. Αφήνουμε το ψημένο κοτόπουλο να σταθεί για 20 λεπτά, να ανακτήσει τα υγρά του. Το κόβουμε σε μερίδες και το σερβίρουμε με το Κους-Κους εσπεριδοειδών που έχει μουσκέψει στα ζουμάκια του κοτόπουλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *